Agenda for The Thailand Red Cross Society

NDRT Training workshop

- **Objectives:** To develop capacity of emergency managers and strengthen the emergency management capacity at provincial level to ensure first-hand response for the people affected by any kind of disasters.
- Participants: TRCS volunteers and staff members from the Headquaters and province
- Numbers: 25-30
- **Duration**: 5 days (12-16 June 2017)
- Facilitators: TRCS, DDPM and IFRC
- Training language: THAI language

Agenda	Session topic	Time	Duration	Resource person
	12 June 2017			
Registration	Registration	7:30-8:30	30 mins	TRCS
Opening	 Special Remarks (ICRC) Special Remarks (IFRC) Opening speech Photo session 	8:30-9:30	60 mins	Representative from ICRC Mr.Marwan Jilani Lt.Gen.Dr.Amnat Barlee
	Tea Break 30 mins 9.3	30-10.00		
Pre-test	Pre-test 25 questions	10.00-10.15	15 mins	TRCS Team
Introduction to NDRT Training Course	 Introduction: Objectives, roles and responsibilities, expectation of NDRT deployment Team building (getting to know each others and participants' expectation) 	10.15-11.00	45 mins	Ms.Sukanya and Team ,TRCS
Terminology	DM, Health, WASH, terminology	11.00-11.30	30 mins	Ms.Rommanee ,IFRC
Introduction of global response tools	 Information management tools - DMIS, Information Bulletin, DREF Update, Emergency Appeal Response tools - NDRT, RDRT, FACT, ERUs 	11.30-12.30	45 mins	Ms.Rommanee ,IFRC
	Lunch 60 mins 12.30	-13.30		
Disaster management in Thailand	 Disaster Policy in Thailand Disaster Management system in Thailand Coordination and communication with different stakeholder in emergency time Coordination for Search and Rescue with TRCS 	13.30-15.30	120 mins	Mr.Ravee, DDPM
	Tea Break 30 mins 15.	30-16.00		
Safer Access Framework : SAF	• Possible threats during emergency operation (Measures issue to consider)	16.00-16.45	45 mins	Mr. Aekarad ,ICRC
RFL	Introduction of RFLRFL activities in Thailand	16.45-17.30	45 mins	Mr. Aekarad ,ICRC
	13 June 2017			
Recap- day 1	Recap the entire sessions o day-1 by team	f 8:30-9:00	30 mins	Participants
TRC response mechanism	• DM – TRC: committee, level of disaster, monitorin by DOC, 2-way communication HQ and Health station	g 9.00-10.30	90 mins	Ms.Sukanya,TRCS

Agenda	Session topic	Time	Duration	Resource person			
	 TRCS and its preparedness measures for flood, landslide, TRCS DM tools TRCS Recovery Program Recovery phase 						
Tea Break 30 mins 10.30-11.00							
GIS	 Report and request via Gis Net Registration on Gis Net 	11.00-12.00	60 mins	Mr.Samart,TRCS Mr.Chatchawan,TRCS			
	Lunch 60 mins 12.00-1	3.00		1			
Media	 Impact of Media Deal with Media Tips to report on scene (Social media) 	13.00 – 14.30	90 mins	Ms.Krongthong,TRCS Ms.Natnichanan,TRCS			
	Tea Break 30 mins 14.30	-15.00					
Communication during Emergency	IFRC Beneficiary communication (support NSs during emergency, tip on photo collection during field work)	15.00-16.00	60 mins	Ms.Wanweena,IFRC			
Relief Management	 What, how and tips for relief management NFRI package of TRCs 	16.00-17.00	60 mins	Ms.Phanthip,TRCS			
	14 June 2017						
Recap- day 2	• Recap the entire sessions of day 2 by the team	8:30-9:00	30 mins	Participants			
Emergency Water and Sanitation	 activities for emergency WATSAN Assessment, Site selection Hygiene promotion 	09.00-10.00 10.00-10.30	60 mins 30 mins	Ms.Nangnoi,TRCS Mr.Kietisak,TRCS			
	Tea Break 30 mins 10.30	-11.00					
Medical Services and Introduction of Public health in Emergency	• PHiE introduction	11.00-12.00	60 mins	Dr.Tapakorn,TRCS			
	Lunch 60 mins 12.00-1		10 1				
PSS Sphere standard		13.00-14.00 14.00- 15.15	60 mins 75 mins	Ms.Kanungmij,TRCS Ms.Sukanya,TRCS			
	Tea Break 30 mins 15.15	-15.45					
Camp Management	Camp Management Plan	15:45-17:30	105 mins	Ms.Kijwisara,TRCS			
	15 June 2017						
Recap- day 3	day-3 by team	8:30-9:00	30 mins	Participants			
Damaged and Needs Assessment	 Introduction to IFRC's guideline for assessment in Emergency TRCS - Damages and needs Assessment 	09.00-10.30	90 mins	Ms.Sukanya,TRCS			

Agenda	Session topic	Time	Duration	Resource person				
Tea Break 30 mins 10.30-11.00								
Logistics Management	 RCHB TRCS logistics resources Coordination between the logistics department and RAT2Relief team for disaster response 	11.00-12.00	60 mins	Assist.Director Ms.Jirawan,TRCS				
	Lunch 60 mins 12.00-1	13.00						
RDRT Sharing Experience	Plan of Action Concept Conceptual of reporting	13.00-14.30	90 mins	Ms.Nangnoi,TRCS				
	Tea Break 30 mins 14.30	0-15.00	1					
Simulation Exercise	 Brief simulation Table-top exercise (home work Plan of action from exercise) 	15.00-17.30	180 mins	Facilitator Team				
1	16 June 2017							
Recap- day 4	• Recap the entire sessions of day 4 by the team	8:30-9:00	30 mins	Participants				
Simulation Exercise	Presentation of Plan of action from table-top exercise	9.00-10.00	60 mins	Participants				
Evaluation	Post test	10.00-10.30	30 mins	Participants				
	Tea Break 30 mins 10.3	0-11.00						
Course evaluation	 What went well? What did not go well? What need to be improved in the next training? 	11.00-12.00	60 mins	Participants				
Closing	Certificate distribution and closing session (Wear NDRT Shirt)	12.00-12.30	30 mins	Assistant Director Ms.Jirawan,TRCS				
	Lunch 60 mins 12.30-1							
	Closing and Departu	ıre						